Excite

Een boeiende citytrip naar Napels

Een citytrip naar Napels heeft ontzettend veel te bieden. Schrijver Goethe zei hij ook al: 'Eerst Napels zien, dan sterven.' Napels heeft inderdaad erg veel te bieden. Er zijn talloze bezienswaardigheden en de stad kan worden gezien als een groot openluchtmuseum.

Ga zeker eens naar Duomo, een mooie kathedraal die zeker gezien moet worden. Van buitenaf is het al een plaatje, maar het kan ook lonen de binnenkant te bekijken. De kathedraal is in de dertiende eeuw gebouwd.

Palazzo Reale is ook echt een must. Dit wordt gezien als één van de mooiste koninklijke paleizen van Italië. Het paleis werd ontworpen door Domenico Fontana en het is een plaatje om te zien.

Ook heel bijzonder is het Napoli Sotterranea. Dit is een ondergronds gangenstelsel in Napels. De ingang is klein en onopvallend, maar je zult verbluft zijn als je het gangenstelsel ziet. De ondergrondse gangen zijn gemaakt door de oude Grieken en Romeinen en in de oorloog dienden ze als schuilkelders. Het is erg boeiend dit eens te bekijken.

Wie Napels zegt, denkt vaak ook meteen aan de Vesuvius. Je kunt deze vulkaan zien vanaf de boulevard. Een dagtrip maken naar het wereldberoemde Pompeij behoort tot een van de mogelijkheden tijdens een stedentrip in Napels. Pompeij is een dorp dat vroeger ten prooi viel aan een vulkaanuitbarsting. Door de gaten te vullen met cement,  zijn er allerlei beelden ontstaan, waardoor je kunt zien hoe men leefde.

Napels is ook een geschikte stad om lekker te shoppen. Er zijn veel winkels waar je voor een redelijke prijs kleding kunt kopen. Je kunt ook goed een terrasje in de zon pakken en kijken naar alle mensen die voorbij lopen. En natuurlijk is een echte Italiaanse maaltijd ook geen enkel probleem in deze stad.

 (photo © toprural)

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020