Excite

Citytrip op het eiland Sicilië

Het eiland Sicilië hoort bij Italië en heeft ontzettend veel te bieden voor de vakantiegangers. Zo kun je heel goed een citytrip maken op Sicilië. Sowieso is het er bijna altijd mooi weer en kun je er heerlijke Italiaanse gerechten eten. Neem ook zeker eens een broodje ijs, iets typisch Siciliaans. Ook kun je de Etna bezoeken: de wereldberoemde vulkaan die nog steeds actief is. Er zijn excursies helemaal naar de lava, wat natuurlijk adembenemend is. Maar wat ook erg leuk is, is om de steden van Sicilië te bekijken. Denk aan Catania en Syracuse: twee prachtige steden op dit eiland.

Catania

Catania is een stad vol paleizen, kastelen en bijzondere kerken. Er is zelfs een kerk met een doodshoofd op de gevel. Ga ook zeker naar het Romeinse theater in Catania. Dit is één van de grootste Romeinse theaters op het eiland. Er hebben veel artiesten opgetreden hier, waaronder Simply Red. Ook leuk is de Via Etnea, de hoofdstraat van de stad. Zie de vele leuke winkels en modezaakjes in deze straat. Veel winkels zijn gevestigd in oude, mooie panden.

Syracuse

Syracuse is een stad voor echte cultuurliefhebbers. In deze stad hebben de oude Grieken veel achtergelaten. Je hebt er dan ook veel Griekse theaters en allerlei prachtige beelden. Heel mooi is de Dom van Syracuse, wat vroeger de tempel van Athene was. Wat je ook moet zien is Castello Maniace, een prachtig kasteel waar je een kijkje binnen kunt nemen. Zo kun je een goed zien hoe men vroeger leefde, aangezien de eerste bouwwerken hier al uit het jaar 1038 komen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020