Excite

Boek je citytrip naar Oslo

Citytrip Oslo boeken? Ja, want dat is zeker de moeite waard! Oslo is verrassend veelzijdig. 'Verbløffend', zoals de inwoners van Noorwegen het zelf zeggen. Je vindt in de Noorse hoofdstad veel oude en ook verrassend veel hypermoderne bouwwerken. Daarbij kun je in deze stad prima uitgaan en heeft Oslo ook uitstekende winkelstraten, restaurants en bezienswaardigheden.

Oslo is hip en het zijn niet alleen de inwoners van deze stad die dit zullen beamen. Veel jonge citytrippers trekken massaal naar de Noorse hoofdstad om er te winkelen, uit te gaan of gewoon om rond te lopen en meer te ontdekken van deze bijzondere plek. Wil je gericht rondlopen, dan is het handig om te weten wat enkele bijzondere bezienswaardigheden van Oslo zijn.

Een goed startpunt voor je citytrip Oslo is het herkenningspunt van de stad: het stadhuis met zijn twee opvallende torens. Natuurlijk mag een bezoek aan museum Vikingsskiphuset niet ontbreken. In het land van de Vikingen wil je natuurlijk minimaal één Vikingschip hebben bewonderd. Bezoek vervolgens het grootste park van Oslo: Vigeland Park. Al wandelend zie je de prachtige granieten en bronzen beelden van kunstenaar Gustav Vigeland, naar wie het park ook is vernoemd.

Tijdens je citytrip Oslo wil je misschien ook lekker winkelen en het uitgaansleven verkennen. Voor winkels zie je goed in de Karl Johanns Gate in Oslo. Buiten dit winkelcentrum heb je nog Aker Brygge, het bekendste winkelcentrum van de stad. Na een dagje winkelen is het tijd voor een goede maaltijd. Gelukkig hoef je daarvoor niet ver te zoeken, want Oslo kent vrijwel alleen maar uitstekende restaurants.

Wil je iets typisch Noors proberen? Dan zijn visgerechten met haring, forel, makreel, garnalen of zalm aan te raden. Ben je geen visliefhebber, dan kun je eland-, rendier- of lamsvlees proberen. Het nationale gerecht 'kjøttkaker', een soort gehaktbal met aardappelen en groenten, is ook een aanrader. Voor vegetariërs zijn er bovendien ook voldoende opties in Oslo. Wanneer boek jij je reis?

(photo © Bernt Rostad)

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020