Excite

Citytrip in het historische Parijs

Als je een citytrip naar Parijs maakt, leer je de stad pas echt kennen. Parijs is een wereldberoemde stad, met bezienswaardigheden waar we allemaal wel eens van gehoord hebben. De bekendste bezienswaardigheid is natuurlijk de Eiffeltoren. Je kunt de Eiffeltoren ook in voor een mooi uitzicht over de stad, maar houd er wel rekening mee dat je lang in de rij staat te wachten. Alle toeristen willen de Eiffeltoren immers in.

Behalve de Eiffeltoren zijn er natuurlijk nog veel meer bezienswaardigheden in Parijs. Denk aan de bekende Arc de Triomphe of de Sacré Coeur. En ga zeker eens naar de bekende Notre Dame, een van de beroemdste kerken ter wereld.

Het is ook een aanrader om door de wijk Montmartne te lopen. Hier is altijd veel te beleven en er zijn talloze artiesten die graag een portret van je willen maken. Laat jezelf vereeuwigen met potlood, houtskool, krijt of verf. Ook heeft Parijs veel leuke stadsparken waar je de drukte even kunt ontvluchten.

Parijs heeft ook enkele wereldberoemde musea. De bekendste is het Louvre, waar de Mona Lisa te vinden is. Het museum is erg groot, dus neem er vooral je tijd voor. Er zijn nog veel meer boeiende musea in de stad, zoals kunst- en geschiedenismusea.

Ook kent Parijs veel restaurants. In de ene wijk zijn ze duurder dan in de ander. Het kan dus raadzaam zijn eens wat verder te zoeken dan de bekende plekken. Ook zijn er veel terrasjes. Houd er rekening mee dat een drankje duurder is wanneer je buiten zit, dan wanneer je binnen zit.

En natuurlijk kun je ook nog Disneyland Parijs bezoeken tijdens je stedentrip. Leuk om er met de kinderen heen te gaan. Maar ook voor volwassenen is het pretpark natuurlijk echt de moeite waard!

 (photo © kanjiroushi)

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020