Excite

Bijzondere dingen om te doen tijdens een citytrip naar Peking

Een megastad in een megaland, dat is de hoofdstad van China: Peking. Met 15 miljoen inwoners is het er altijd druk en gebeurt er veel. Als je tijdens je citytrip in Peking meer over de Chinese bevolking wilt leren en echt de sfeer van de stad wilt opsnuiven, probeer dan eens de volgende uitstapjes.

Ga naar een Chinese vlooienmarkt

Bekijk de curiosa, snuisterijen en rariteiten uit het Chinese leven op de Panjiayuan vlooienmarkt. Je vindt op 50.000 vierkante meter allerlei artikelen zoals traditionele theepotten, kleding met de beeltenis van Mao erop en ansichtkaarten. Als je op www.thechinaguide.com zoekt op 'Panjiayuan' krijg je meer informatie over de vlooienmarkt.

Leer koken en eten als een Chinees tijdens je Peking citytrip

Hou je van lekker eten en van nieuwe dingen uitproberen, ga dan mee met een excursie met Hias Gourmet. Je komt langs specialistische winkels en bijzondere eetgelegenheden. Je kunt tijdens je citytrip in Peking ook mee met zogenaamde thema-excursies. Hias Gourmet neemt je dan mee naar bijvoorbeeld de boerenmarkt of laat je de wereld van de thee ontdekken in de Chinese hoofdstad. Wil je zelf leren om Chinese gerechten te bereiden, volg dan een van de kooklessen. Meer informatie kun je krijgen via: www.hiasgourmet.com.

Ga de straat op met een local uit Peking

Wie kan je beter vertellen over het dagelijkse leven in Peking, dan een van de inwoners zelf. Als je de stad echt wilt leren kennen tijdens je citytrip in Peking, ga dan wandelen met een van de gidsen van Beijing Urban Adventures. Behalve beroemde bezienswaardigheden bezoek je ook lokale markten en de achterstraatjes van Peking. Intussen kun je natuurlijk van alles vragen aan je gids. Wat de excursie precies inhoudt, kun je lezen op www.beijingurbanadventures.com.

 

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020