Excite

citytrip praag: De witte stad met de honderd torens

Citytrip Praag. Er werd de voorbije jaren heel wat gerestaureerd en opgefrist. Met resultaat. Praag schittert weer als nooit tevoren. Zijn verblijfsinfrastructuur volgde, en moet voor geen enkele Europese stad onderdoen. Dit Praag oefent weer een enorme aantrekkingskracht uit op de toeristen, die weer in grotere getale naar de Tsjechische hoofdstad afzakken.

Grootste burchtcomplex ter wereld

Citytrip Praag. Praag kan pronken met het grootste burchtencomplex ter wereld. Het telt tal van waardevolle kerken en paleizen, beheerst door de indrukwekkende torens van de kathedraal. De twee oudste torens zijn maar liefst 88 meter hoog. Blikvanger is de maar liefst zeventien ton wegende klok, twee meter hoog en een doorsnede van ruim 2,5 meter. De kathedraal combineert gotische- , barokke- en renaissancestijlen. Het interieur is ongezien. De Wencelaskapel is versierd met robijnen en smaragden, en zelfs de kroonjuwelen liggen er tentoongesteld. Het 'Gouden Straatje' is een andere blikvanger. Hier werkten ooit de vele goudsmeden van de stad. De piepkleine huisjes zijn uitstekend bewaard gebleven. De prachtig aangelegde en onderhouden tuinen zijn een bezoek meer dan waard.

Oud Stadsplein met astronomische klok

Citytrip Praag. Wie Praak bezoekt, kan onmogelijk voorbij het Oude Stadsplein, het vroegere handelscentrum waar doodvonnissen werden voltrokken. Hier is het heerlijk genieten op de sfeervolle terrasjes. In de gevel van het Oude Raadhuis bevindt zich de befaamde astronomische klok, die ook de dagen en zelfs de maanstand aangeeft. De gotische raadszaal van het Raadhuis is voor het publiek toegankelijk. De beklimming van de toren biedt een adembenemend zicht heeft over de stad.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021