Excite

Een citytrip naar Praag. Gebruik deze tips

De stad van de 500 torentjes. De steegjes en de prachtige pleinen. Goed bewaard gebleven en allemaal met hun eigen verhaal. Alleen een wandeling door het centrum is al een aanrader en zal je van de ene verbazing in de andere laten vallen. Je citytrip naar Praag wordt compleet met deze tips.

De gebaande paden

Wie voor de eerste keer naar Praag gaat, ontkomt niet aan de belangrijkste bezienswaardigheden. Begin dan op het oude stadsplein met het Oude Raadhuis en de Astronomische Klok. Wacht op het hele uur en laat je betoveren door wat je ziet. Betoverend is ook de Tynkerk uit de 14de eeuw. Gebruik ook een dagdeel om de prachtige architectuur van de Praagse burcht te bewonderen door de lange bouwtijd herken je zowel Romaanse als Gotische als Classicistische bouwstijlen. Een minder leuk maar wel noodzakelijk bezoek breng je aan de Joodse begraafplaats. Hier wordt pijnlijk duidelijk hoe men al eeuwen met het Jodendom in de wereld omgaat.

Kunst en Cultuur.

Naast alle historische bouwkunst heeft Praag nog wel wat meer te bieden. Het Nationaal Museum aan het Wenceslasplein herbergt zowat alle kunstschatten die Tsjechië rijk is. In het Jaarbeurspaleis in de  burchtwijk Hradcany vind je het museum voor moderne kunst waar alle belangrijke kunstenaars uit de 20ste eeuw vertegenwoordigd zijn. De Joodse kunst wordt niet vergeten in de Joodse Wijk en wie van glaskunst houdt, kan in Praag zijn hart ophalen. Tenslotte is de bibliotheek van het Stahovklooster indrukwekkend.

Uit eten

Je moet van een biertje houden. Pilsener komt uit Tsjechië en dus heeft Praag een traditie hoog te houden. Verder vind je restaurantjes van spotgoedkoop tot normale prijzen. Alle keukens zijn vertegenwoordigd. Wie iets bijzonders wil, gaat naar de volgende plekken. Volg alle beroemdheden en ga heerlijk eten op het terras van Kampa Park met uitzicht over het water. Ga chique eten in La Perle de Prague op de zevende verdieping van het dansende huis. Ook met een geweldig uitzicht. Of reserveer in Kolkovna en eet tussen de plaatselijke bevolking typische Tsjechische gerechten zoals kalkoen met roquefortsaus en walnoten, natuurlijk vergezeld van een pul bier.

Shoppen en stappen.

Voor mode en design hoef je niet naar Praag, al heeft de stad met Ivana Follová een goede ontwerpster die in haar winkel ook creaties van andere designers verkoopt. Voor antiek, curiosa en glas kun je er heel goed terecht. Deze winkels vind je rond het Wenceslasplein dat 's avonds weer een uitgaanscentrum is. Uitgaan kan zeker de laatste jaren prima in Praag. Wie voor muziek gaat, kan terecht in Karlovy Lazne. Jouw muziek wordt vast wel op een van de vijf verdiepingen gedraaid. Voor de geschiedenis van het bier kun je terecht bij U Fleku een cafe met heerlijk donker bier. Wie van nostalgisch vermaak houdt, kiest voor één van de vele nette stripclubs die Praag rijk is.

Een citytrip Praag wordt met deze tips zeker een succes.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020