Excite

Citytrip naar Reykjavik: top 5 bezienswaardigheden

Wanneer je op rondreis gaat door IJsland of er een overstap hebt op weg naar Noord-Amerika, trek dan eens een paar dagen extra uit voor een fijne citytrip naar Reykjavik.

Hallgrímskirkja

Wanneer je in Reykjavik bent, kun je er zeker niet om heen. De Hallgrímskirkja schreeuwt namelijk om aandacht. Deze moderne en enorme kerk is te zien vanaf een goede 20 kilometer afstand. Het zal niet iedereens smaak zijn deze betonnen kerk, maar opvallend is hij zeker. Bovendien heb je vanaf de 75 meter hoge toren een geweldig uitzicht over de stad.

Perlan

Iets ten noorden van Reykjavik ligt het Perlan. Dit pareltje (Perlan betekent 'de parel') is een warmwaterbroncomplex dat oorspronkelijk alleen bedoeld was voor de stadsverwarming. In 1991 werd het complex echter ook voor het publiek geopend en dient het nu als cultureel centrum. De watertanks en het gebouw naar de hand van de IJslandse architect Ingimundur Sveinsson zijn ingericht met onder andere een museum, een restaurant en een cocktailbar.

Fríkirkjan í Reykjavík en het A-Hús

De oude binnenstad van Reykjavik is niet alleen heel mooi dankzij de houten huisjes, het toont ook de weerbaarheid van de IJslanders. De huizen zijn namelijk niet opgetrokken uit hout van vers gekapte bomen. Nee, ze zijn gemaakt uit aangespoelde houten planken en van oude boten. De meest opvallende van dit type gebouwen zijn wel de Fríkirkjan í Reykjavík kerk en het A-Hús. Bijkomend voordeel van deze bouwmethode: de huizen zijn ook aanzienlijk aardbevingsproof.

Laugardalslaug: geothermaal zwembad

Het Laugardalslaug geothermale zwembad is het grootste zwembad van IJsland en kent ook de beste faciliteiten. Zo vind je er een olympisch bad een buitenbad, whirlpool en meer. En het beste van alles is nog wel dat de baden niet worden verwarmd. Het vulkanisch water in de baden heeft een constante temperatuur van zo'n 29 graden.

Tjörnin

Echt druk is het niet in Reykjavik, maar als je echte stilte zoekt, trek dan naar het Tjörnin meer. Ondanks zijn locatie in het centrum van de stad is dit een waar walhalla van vogels. In de winter kun je ook heel goed schaatsen op het meer.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020