Excite

Citytrip in het openluchtmuseum Rome

Maak een citytrip naar Rome en ontdek de pracht van deze stad. Er is heel veel te zien en doen in Rome. Iedereen die veel van cultuur en historie houdt zit hier helemaal goed.

De bekendste bezienswaardigheid van Rome is het Colosseum. In het Colosseum hielden de oude Romeinen vroeger wedstrijden, waarin ze tegen elkaar strijdden. Er is nog veel van de ruïne overgebleven en het is kenmerkend voor de stad Rome. Je kunt het Colosseum ook van binnen bekijken. Dit kost wel geld, maar is zeker de moeite waard. De rij kan hier erg lang zijn, maar wanneer je een gids vindt, kun je via de groepsingang naar binnen. Hier heeft echter niet iedereen behoefte aan. Wil je het liever op je gemak bekijken, zorg dan dat je er op tijd bent.

Rome heeft natuurlijk nog meer bekende bezienswaardigheden. Ga bijvoorbeeld naar de Trevi Fontein, waar het altijd erg druk is. Gooi een muntje in de fontein als je terug wilt gaan naar Rome en gooi een tweede muntje om je wens uit te laten komen. Rond de Trevi Fontein heb je allerlei leuke restaurants en souvenirwinkels.

Rome heeft ook allerlei musea, waarin je beelden van de Romeinse tijd kunt bekijken. Tevens zijn er allerlei kunstmusea. Als je trek hebt, dan zijn er talloze eetgelegenheden voor echte Italiaanse maaltijden. Bekijk Rome zeker eens 's avonds. Alle monumenten zijn dan prachtig verlicht.

 (photo © yarwood)

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020