Excite

Citytrip naar Tokyo: top 5 bezienswaardigheden

Heb je slechts een weekendje of lang weekend te besteden tijdens je rondreis door Japan? Haal dan het meeste uit je citytrip naar Tokyo met deze top 5 van bezienswaardigheden.

Tsukiji Vismarkt

Komt het uit de zee? Dan vind je het terug op de Tsukiji vismarkt. Met een enorm oppervlakte aan marktgebied kun je hier alle vis vinden die je maar wilt. Ondanks dat elke soort zijn eigen plekje heeft, doet de markt bijna chaotisch aan. Dagelijks wordt hier zo'n tweeduizend ton vis verhandeld ter waarde van 1,8 miljard yen (dat is omgerekend zo'n 10 miljoen euro). Grof geld dus!

Kyōkyo (Het Keizerlijk Paleis)

Het Keizerlijk Paleis, Kyōkyo, is het woonhuis van de keizer van Japan en zijn familie. Het leven van de keizerlijke familie wordt streng in de gaten gehouden door de nogal geheimzinnige organisatie die bekend staat als het Imperial Household Agency. De taak van de organisatie is om alle schandaal omtrent de familie te doen verdwijnen. Het paleis zelf is gesloten voor het publiek op twee dagen per jaar na: 2 januari en 23 december (verjaardag van de Keizer). Je kunt de rest van het jaar wel de tuinen rond het paleis bezoeken en zodoende een glimp opvangen van de beroemde deubbele brug (Niju-Basji).

Chinzan-Sō

Ben je toe aan wat rust en groen? Dan zijn de Chinzan-Sō tuinen een geschikte plek om te vertoeven. Deze prachtige, heuvelachtige tuinen behoorden toe aan een politicus en staatsman uit de Meiji-tijd. Het meest opvallende in de tuinen is wel de 17 meter hoge pagode, waarvan geschat wordt dat deze zo'n 1000 jaar oud is.

Akihabara Electric Town (Denki-Gai)

Wat de Tsukiji Vismarkt is voor visverkoop, is Akihabara voor de verkoop van elektronica. Voordeel van de Akihabara-markt is dat je er niet heel vroeg voor hoeft op te staan. Je kunt hier terecht voor al je wensen betreft elektronica en gadgets. Zeker als je trendgevoelig bent, is dit een uitstekende plek, want veel van de gadgets die hier worden getest en tentoongespreid, gaan pas twee jaar later in de verkoop.

Sumida-Gawa boottochtje over de rivier

Een tochtje met de suijo-  of waterbus over rivier de Sumida is niet alleen heel verfrissend, het is ook nog eens een geweldige manier om Tokyo eens van een andere kant te bekijken. Helemaal wanneer je je bedenkt dat in vroegere tijden de rivieren de snelwegen van de handel vormden.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021