Excite

Citytrip naar Toronto: top 5 bezienswaardigheden

Tijdens een citytrip in Toronto wil je natuurlijk je tijd zo effectief mogelijk besteden. Met deze top 5 aan bezienswaardigheden helpen we je op weg.

CN Tower

Niet te missen in Toronto is de CN Tower. Deze toren voor radio- en tv-signalen is na meer dan 30 jaar nog altijd een unieke landmark in de Canadese stad. Je kunt naar de top van de 553 meter hoge toren met een glazen lift. Het is zeker niet goedkoop, maar je hebt dan wel een spectaculair uitzicht over de stad en de omliggende gebieden. Hou ook rekening met lange wachtrijen, want met zo'n twee miljoen bezoekers per jaar, is het een drukbezochte toren.

City Hall (het stadhuis)

Je houdt er van of je haat het. Het stadhuis van Toronto is architectonisch zeker gedurfd. De Finse architect Viljo Revell ontwierp in 1965 het gebouw dat van binnen wel iets wegheeft van een vliegende schotel. Helaas heeft Revell het gebouw nooit zelf kunnen bewonderen. Hij stierf voordat het volledig was afgewerkt.

Maple Leaf Gardens

IJshockey is een grote sport in Canada en het zal je dan ook niet verbazen dat de accommodaties voor deze sport fantastisch zijn. De Maple Leaf Gardens zijn extra bijzonder aangezien het in slechts vijf maanden werd gebouwd tijdens de Great Depression. Het was de thuisplaats van de Toronto Maple Leafs die overigens hun eerste wedstrijd die ze speelden in dit stadion in 1931 en ook de laatste wedstrijd in het stadion - in 2009 - verloren. De Garden zelf is echter geen loser, dus plan zeker een bezoekje in tijdens je citytrip in Toronto.

Distillery District

Het Distillery District was in de Victoriaanse tijd de plek voor drankorgels, want zoals de naam al zegt, vond je hier in de 19e eeuw de distillerijen. De Victoriaanse pakhuizen zijn inmiddels verbouwd tot galeries, designwinkels, koffiehuisjes en restaurants. De wijk is dan ook de plek voor kunst, muziek en andere hipheid. Ook voor je kiekjes is het een uitstekende plek. De rode bakstenen gebouwen steken mooi af tegen de kinderkopjes op straat.

Flatiron (Gooderham) Building

In het Distillery District zal één gebouw zeker niet aan je aandacht ontsnappen. Het Flatiron Building, oftewel Gooderham Building, is opgetrokken uit de typische rode baksteen en ziet er een beetje uit als een strijkijzer. Vandaar ook de bijnaam. Oorspronkelijk was dit gebouw het hoofdkwartier van de Gooderham distillerij in de laat 19e eeuw. Opvallend en grappig puntje van dit gebouw is de trompe l'oeil aan de zijkant dat de 19e eeuwse gevel weergeeft.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020