Excite

Twee interessante tips voor een citytrip naar Toscane

Wie aan Toscane denkt, ziet mooie landschappen, landhuizen en lekker eten met een goed glas wijn voor zich. Maar deze Italiaanse streek heeft ook een aantal prachtige steden die ieder hun eigen karakter hebben. Wil je een afwisselende reis dan kun je dus prima op citytrip naar Toscane.

Florence: kunst, cultuur en geschiedenis

Ooit was Florence het middelpunt van de Renaissance. Hou je van kunst en cultuur dan ben je hier zeker op je plek. Want een van de beroemde inwoners uit de geschiedenis van deze stad was Michelangelo. In Florence vind je veel historische gebouwen en paleizen. Hou je van tuinen, wandel dan eens door de 'Giardino di Boboli'. Behalve mooie planten vind je er ook veel kunstwerken. Het dagelijkse Italiaanse leven ontdek je in de smalle straten of op een terras op een van de pleinen. Heb je zin gekregen in Florence tijdens je citytrip naar Toscane, kijk dan voor meer informatie op: www.aboutflorence.com.

Pisa: studentenstad met meer dan alleen een scheve toren

Wereldberoemd is hij: de scheve toren van Pisa. Daarom is deze stad ook eigenlijk een must als je een citytrip naar Toscane maakt. Maar heb je de toren gezien, blijf dan vooral nog even in Pisa. Er zijn namelijk nog meer bezienswaardigheden zoals een botanische tuin en een bijzonder kerkhof. Ook kun je langs diverse musea. Maar als studentenstad is Pisa vooral goed in een ruim aanbod aan betaalbare gezelligheid. Daarnaast kun je er prima rondslenteren over diverse markten en souvenirs jagen in de levendige winkelstraten. Wat er allemaal nog meer te doen is in Pisa, staat op: www.pisa.world-guides.com.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020