Excite

Citytrip Valencia: stad van kunst en wetenschap

Dat dankt het aan het futuristische Ciudad de las artes y las ciencias, of de stad van kunst en wetenschap. Het futuristische Ciudad de las Artes y las Ciencias werd een hypermodern project. Zodanig zelfs dat toeristen eerst een bezoek brengen aan dit project, voor ze de binnenstad verkennen.

Binnenstad met rijk verleden

En een bezoek aan die binnenstad loont nochtans de moeite. Zij ademt nog steeds de grandeur van weleer uit, maar is nu ook een boeiende, levendige en sfeervolle stad vol oude kerken, imposante poorten en gezellige terrasjes.

Zijdemuseum absolute blikvanger

La Lonja de la Seda of het zijdemuseum, is een van de blikvangers tijdens een citytrip Valencia. Sinds 1996 prijkt het niet voor niets op de lijst van het werelderfgoed van Unesco. Het Zijdemuseum oogt als een middeleeuws kasteel, compleet met torentjes en kantelen. In de zijvleugel was het markttribunaal ondergebracht, de eerste rechtbank van Spanje die handelsgeschillen be(ver)oordeelde. De gebouwen staan rond een fraaie binnenplaats, de Patio de los Naranjos, vol met prachtige sinaasappelbomen.

Oude volkswijk met twee gezichten

De oude volkswijk van Valencia, de Barrio del Carmen, is er een met twee gezichten. Overdag het rustige deel van de stad met ontelbare fonteinen, prachtige sinaasappelbomen. 's Avonds met een bruisend nachtleven met bars, clubs en vele restaurants niet voor niets de geboorteplaats van de paella. Feestneuzen moeten hun citytrip Valencia boeken in maart. Dan maakt iedere wijk zijn fallas-figuur uit hout en papier-maché. Men kan het vervaardigen van deze las fallas op de voet volgen in het Musea del Gremmio des Artistas Falleros. Een citytrip Valencia heeft men al voor 76 euro per nacht in een tweepersoonskamer, kinderen tot twaalf jaar gratis.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020