Excite

Citytrip naar Vancouver: top 5 bezienswaardigheden

Heb je een rondreis door Canada gepland? Plak er dan een paar dagen aan vast en ga op citytrip in Vancouver. Met deze top 5 aan bezienswaardigheden haal je het meeste uit je tijd in deze Canadese stad.

Het Parlementsgebouw

Een van de mooiste historische gebouwen van Vancouver is het Parlementsgebouw van British Columbia. Het gebouw is gelegen aan de Inner Harbour op Vancouver Island. De toen 25-jarige Britse architect Francis Rattenbury ontwierp het gebouw, dat in 1887 werd voltooid.

Het Harbour Centre

Een van de bekendste wolkenkrabbers van Downtown Vancouver is het Habour Centre. Met een 'whopping' hoogte van 177 meter is het het hoogste gebouw van de provincie British Columbia. En dat is het Harbour Centre al een tijdje: in 1977 werd het gebouw geopend door niemand minder dan astronaut Neil Armstrong. Zijn voetstap kun je nog altijd aanschouwen op het observatiedek van de wolkenkrabber. Bovenop de toren is een uitkijktoren geplaatst vanwaar je een ultiem uitzicht hebt over de stad. Heb je trek gekregen van al dat uitzicht? Dan kun je er ook een hapje eten.

Chinatown

De grootste Chinatown van heel Noord-Amerika vind je in Vancouver. Er wonen ongeveer 35.000 mensen van Chinese afkomst en dan met name van Hong Kong. In de 19e eeuw meerde een groot aantal schepen vanuit Azië aan in Victoria, Vancouver, wat een stroom van immigranten op gang bracht. Tegenwoordig vind je in de Chinese buurt tal van restaurantjes en Aziatische winkeltjes. En in de zomer is er zelfs een levendige avondmarkt.

Sam Kee Building

Naast de hoogste wolkenkrabber van British Columbia heeft Vancouver nog een record in haar bezit wanneer het aankomt op gebouwen. Het Sam Kee Building, dat gelegen is in Vancouvers Chinatown, heeft een notering in het Guinness Book of World Records als het smalste commerciële gebouw ter wereld. De onderste verdieping van het gebouw is slechts anderhalve meter breed. Zet daar maar eens een bureau in!

Lighthouse Park

Wil je liever even uitwaaien? Ga dan richting het Lighthouse Park in het westen van Vancouver. Het park werd vernoemd naar de in 1914 gebouwde zeshoekige vuurtoren. Een klein park is het niet: met zijn 75 hectare heb je voldoende ruimte voor een stevige wandeling. Een groot deel van het park is bedekt met bos en regenwoud. Je vind hier de laatste exemplaren van inheemse boomsoorten, zoals de reuzenlevensboom en de douglasspar. Deze soorten werden bijna volledig uitgeroeid vanwege de houtkapindustrie dat tot voor kort de belangrijkste industrie van Vancouver was. Vanaf het schiereiland Atkinson, waarop ook de vuurtoren staat, heb je een prachtig uitzicht en kun je op goede dagen zelf Vancouver Island zien liggen.

Al met al genoeg te doen dus in Vancouver. Dus pak snel je koffer en ontdek deze Canadese stad zelf!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020