Excite

Citytrip naar Vilnius: top 5 bezienswaardigheden

Tijdens je citytrip naar Vilnius wil je natuurlijk het beste uit je korte trip halen. Lees daarom snel verder voor de top 5 aan must-see bezienswaardigheden in de hoofdstad van Litouwen.

Het Artillerie Bastion

In de 17e eeuw werd Vilnius regelmatig aangevallen door de Russen en de Zweden. Het Artillerie Bastion werd dan ook gebouwd om de inwoners te beschermen tegen de heftige aanvallen op de stad. Tegenwoordig huisvest het gebouw een museum, waar je geschiedenis van het gebouw kunt bekijken en ook de wapenbenodigdheden zoals pantsers en kanonnen.

De Sint Petrus en Paulus kerk

De Sint Petrus en Paulus kerk is een van de mooiste kerken van Vilnius. Zeker het interieur is ongelooflijk indrukwekkend. De kerk is gebouwd in de vorm van een Latijns kruis. Ook heeft de kerk een koepel en twee kleinere toren aan de voorzijde. Binnen zijn de muren bedekt met niet minder dan 2.000 afbeeldingen. Deze afbeeldingen variëren van Bijbelse, mythologische en historische figuren tot flora, fauna en fantasiefiguren.

Televisietoren

Wil je eens een goede blik werpen over de hoofdstad van Litouwen? Breng dan een bezoekje aan de televisietoren. Met zijn 326 meter hoogte is dit de grootste van Europa! In de toren vind je op 165 meter hoogte een restaurant waar je fijn kunt eten terwijl je van het uitzicht geniet. Ook huisvest de televisietoren een museum over de afsplitsing van Litouwen van de Sovjet-Unie. Uniek aan de toren is overigens dat je kunt kiezen om de bijna 1.000 treden te beklimmen of toch liever de lift te nemen.

Kathedraal van Vilnius

De kathedraal van Vilnius is ook zeker een bezoekje waard tijdens je citytrip. Je kunt in het gebouw verscheidene kunstwerken bekijken die stammen uit de 16e tot de 19e eeuw. Daarnaast is het in de kathedraal een museum gehuisvest dat de geschiedenis van het gebouw laat zien.

Het KGB-museum

Hoewel de KGB toch echt de geheime dienst was van de Sovjet-Unie, is er in Vilnius een museum geheel aan deze beruchte spionnenclub gewijd. In het KGB-museum zijn de cellen te zien waar duizenden Litouwers vastzaten alvorens ze werden gedeporteerd. Je kunt kiezen voor een rondleiding door het museum met een gids. Dit maakt het extra bijzonder, want de gids is altijd iemand die zelf vast heeft gezeten in deze oude gevangenis.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021