Excite

Een leuke citytrip in Wenen

Wie een citytrip naar Wenen maakt, zal merken dat het een echte muziekstad is. Dat is niet vreemd, want grote muzikanten als Mozart, Beethoven en Haydn komen hier vandaan. Overal in de stad kun je dingen terugzien die te maken hebben met deze bekende muzikanten. Je vindt in vrijwel elke straat en op elk plein wel verwijzingen. Ook zijn er musea die te maken hebben met de muziek en vind je boeiende operahuizen.

Ook als je geen muziekliefhebber bent, is Wenen nog altijd een goede optie voor een citytrip. Er zijn veel historische en moderne gebouwen. Er zijn talloze kerken, paleizen en stadsparken waar je mooie wandelingen kunt maken. Bekijk bijvoorbeeld de Karlskirche, een kerk die in 1739 is gebouwd. Je kunt ook naar het Palmenhaus. Dit is gelegen in een stadspark en het is een enorme kas. Je kunt er allerlei planten en vlinders bekijken. Ook is er een goed restaurant te vinden in het Palmenhaus.

Wenen is ook uitermate geschikt om te shoppen. Er zijn veel winkels waar je de mooiste spullen kunt kopen. En wil je even uitrusten met een bakje koffie? Wenen wordt gezien als een echte koffiestad.

Ook voor jongeren is er veel te doen. De laatste jaren zijn er talloze evenementen om jongeren te stimuleren Wenen te bezoeken. Zo zijn er verschillende pretparken en kermissen waar jongeren zich zullen vermaken. Zo heb je bijvoorbeeld het Wiener Prater. De entree is hier gratis, maar je moet per attractie betalen. Vooral interessant is het 67 meter hoge reuzenrad, vanwaar je een prachtig uitzicht over de stad hebt.

(photo © City-Map.at)

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020