Excite

Een citytrip naar Wenen. Denk ook eens aan de trein

Wie tijd heeft en comfortabel wil reizen heeft voor een citytrip naar Wenen met de trein veel mogelijkheden.

Met de trein naar Wenen

Een directe verbinding is helaas niet mogelijk. Er blijven wel twee aantrekkelijke opties over. Het goedkoopst is de verbinding via Praag. Met de city night line reis je al vanaf 29 euro voor een enkele reis naar Praag en bij TGV boek je dan je doorreis naar Wenen voor 49 euro. Het voordeel is dat die verbinding meerdere malen per dag gaat. Je kunt dus direct doorreizen of een tussenstop in Praag maken. Een andere optie is München. Ook daar ben je vanaf 29 euro met de city night line. In München echter vertrekt de trein altijd rond half zes 's avonds.

Prijs en budget

Afhankelijk van wanneer je boekt, is de prijs hoger of lager. Bij de city night line kun je tot 180 dagen van te voren boeken. Hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper het is, is de regel. Je kunt het bij de gereserveerde stoel laten, maar tegen bijbetaling van een bedrag tussen de 15 en 40 euro kun je slaapplaatsen reserveren. De trein kent slaapplaatsen voor 2, 4 of 6 personen. Wie luxer en overdag wil reizen, boekt een plek in de ICE-treinen. Daar is boeken 90 dagen vooruit mogelijk en variëren de prijzen vanaf 70 euro. Met NS-kortingskaarten is op alle treinreizen een korting mogelijk.

Comfort

Wie op tijd is en weinig comfort nodig heeft, is dus redelijk goedkoop uit. Wil je nog redelijk comfortabel slapen dan is een bed wel gewenst. Zeker als de goedkoopste mogelijk een toeslag van 15 euro is. De ICE-treinen zijn luxe. Naast verstelbare rugleuningen heb je in de tweede klasse een stopcontact, een koptelefoon en audio kanalen ter beschikking. In de eerste klas zitten er zelfs beeldschermen in de stoelen voor je met de keuze uit twee videokanalen en kun je de Duitse krant lezen.

Boeken

Zoals gezegd, probeer er vroeg bij te zijn. Het scheelt echt aanzienlijk. Boeken doe je bij NS hispeed. Je kunt vanaf het dichtstbijzijnde station reizen, maar je kunt ook zelf naar Amsterdam, Utrecht of Arnhem reizen, want dat zijn de opstapplaatsen voor de treinen naar Praag of München.

Wie een NS-kortingskaart heeft, zoekt op het boekingsformulier de reiswensen op en vinkt daar de kaart aan. De korting wordt dan gelijk berekend.

De vervolgreis is te boeken via TGV. Het is ook handig om de sites van ICE en city night line zelf te bekijken of er nog kortingen zijn. Wie bij de grens van België of Duitsland woont doet er goed aan de site van NMBS of DB ook even te bekijken.

Een citytrip naar Wenen met de trein is de meest comfortabele manier van reizen. De reistijd is te vergelijken met die van de auto, maar er is voor iedereen veel meer bewegingsruimte. Ook de prijzen zijn aantrekkelijk te noemen. Het is zeker de overweging waard

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021