Excite

Córdoba: de stad waar Colombus zijn plannen bekendmaakte

Córdoba is een stad in Spanje, met veel historische overblijfselen uit de tijd van de Romeinen en de Moslims. De stad heeft veel te bieden als stedentrip, meer dan mensen doorgaans verwachten van Córdoba. Er zijn veel prachtige bezienswaardigheden.

De stad Córdoba wordt vooral gevormd door de Joodse wijk bij de Mezquita de Juderia, een imposante moskee, die gezien wordt als één van de belangrijkste Islamitische gebouwen ter wereld. Ook kun je een bezoek brengen aan Alcázar de los Reyes, waar Christoffel Columbus zijn reisplannen bekend maakte. Medina Azahara is een oude stadskern, ongeveer 8 kilometer buiten de stad. Er zijn veel eenzame restanten en het is echt een aanrader om hier met een gids heen te gaan. De Caballerizas Reales is een verborgen parel. Dit zijn oude kasteelstallen en horen waarschijnlijk bij de mooiste stallen die je ooit zult zien. Er is een lange gang met aan weerskanten stallen voor de paarden.

Córdoba heeft ook schitterende musea, over de geschiedenis van de stad en de omgeving. Deze musea zijn zeer de moeite waard. Daarnaast zijn er veel boeiende tentoonstellingen van zowel bekende als minder bekende artiesten. Tevens kun je heel goed eten in de Spaanse stad. Zeker als je van mediterraan eten houdt, zit je goed in Córdoba.

Afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020