Excite

Beleef Corsica op haar mooist

Ben je op zoek naar een leuk vakantiebestemming? Dan kun je je hart ophalen in Corsica. Corsica is een Frans eiland ten noorden van het Italiaanse Sicilië. Het eiland is bergachtig en ligt in de Middellandse Zee. In de zomer is het een zeer populaire vakantiebestemming vanwege haar vele stranden en pittoreske dorpjes.

Het eiland der schoonheid

Al velen hebben hun hart verpand aan het eiland Corsica. Het eiland staat ook wel bekend als Ile de Beauté, oftewel: het eiland der schoonheid. Corsica ligt op slechts twaalf kilometer afstand van het eiland Sicilië en op 83 kilometer van de Italiaanse kust ter hoogte van Toscane. Met haar rotsachtige landschap, azuurblauwe zee, verlaten strandjes en pittoreske mediterrane dorpjes is Corsica al jaren onverminderd populair als zonvakantie.

Hoe bereik je Corsica?

Bezoekers van Corsica kunnen het eiland op meerdere manieren bereiken. Zowel vanaf de Franse als de Italiaanse kust is er een veerbootdienst. Verwacht echter wel een lange reistijd aangezien een gemiddelde boottrip tussen de 4 en ruim 12 uur duurt. Veel mensen kiezen er dan ook voor om de nachtboot te nemen. Een snellere manier is natuurlijk met het vliegtuig. Hoewel Corsica qua oppervlakte een vrij klein eiland is, is het groot genoeg voor een eigen vliegveld. Vanaf Toulon of Nice vertrekken er dagelijks vluchten naar het vliegveld van Corsica. Vanaf Amsterdam kun je makkelijk een vlucht pakken naar een van deze steden en overstappen op een lijn naar Corsica. Eenmaal op Corsica kun je een auto of een scooter huren waardoor je niet beperkt wordt in je vrijheid en optimaal het eiland kunt verkennen.

De bezienswaardigheden op Corsica

Corsica beschikt over vele bezienswaardigheden. Zo zijn er vele sporen terug te vinden van oude Romeinse nederzettingen, maar kun je ook geweldig outdoor activiteiten doen zoals rotswand beklimmen, zwemmen, snorkelen en wandelen. Wie van lekker luieren houdt, kan zich ook tegoed doen aan een van de mooie stranden die Corsica rijk is. Kortom: voor ieder wat wils.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021