Excite

Corsica: bijzondere planten en dieren

Houd je van natuur en avontuur, dan is reizen door Corsica iets voor jou. De mooie bergen en goede wandelpaden zijn ideaal voor wandelen en paardrijden. De kustlijn met helder water en goede duikmogelijkheden maken Corsica een paradijs voor waterliefhebbers.

De natuur op Corsica en het landschap maken het aantrekkelijk om op een camping te overnachten, hoewel je ook een goedkoop vakantiehuis of romantisch hotel kunt boeken. Kijk op booking.com om een hotel op Corsica te boeken. Vakantiehuizen vind je onder andere bij Belvilla.

Corsica is vooral geschikt voor mensen die op zoek zijn naar actieve reizen. Allereerst is er de wereldberoemde GR20, een hiking route. Verder zijn er mogelijkheden om te vissen, fietsen, mountainbiken, snorkelen, duiken, kajakken, golfen en andere outdoor sporten. Voor ervaren duikers is het wrak van een B-17 bommenwerper, bij Baie de Calvi, een hoogtepunt.

Corsica is een van de groenste eilanden van de Middellandse zee. Er zijn ruim 2800 soorten planten, bloemen en bomen. De hoger gelegen plateaus bieden veel ruimte voor pijnbomen en andere planten zoals avocado's, kiwi’s en citroenen.

Corsica heeft vier bergen hoger dan 2300 meter. Door de vele hoogteverschillen zijn er op het eiland veel aparte dieren, zoals schildpadden, de Corsicaanse zwarte salamander en enkele giftige spinnen. Tijdens een bergwandeling kom je misschien ook wel de met uitsterven bedreigde mouflon tegen (soort schaap met grote hoorns).

Als je naar Corsica gaat, moet je ook hengels meenemen. Op Corsica kun je vissen op kathaaitjes, zeewolf, de lipvis en sardines. In bergrivieren zwemmen forel en paling. Het plezier voor de meeste vissers zit hem echter in de vele onbekende vissen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Momo

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021