Excite

Corsica, eiland van de schoonheid

Corsica is een Frans eiland ten noorden van het Italiaanse eiland Sardinië. Het is een bijzonder mooie en leuke vakantiebestemming . Is het niet om de heerlijke keuken, dan is het wel om de natuur. Niet voor niets wordt Corsica ‘lle de Beauté’ (Eiland van de Schoonheid) genoemd.

De natuurlijke schoonheid van Corsica is vooral terug te vinden in de diversiteit. Bezoek tijdens je vakantie op Corsica de krijtrotsen van Bonifacio in het uiterste zuiden van Corsica. Al staande op de citadel heb je een prachtig uitzicht over de kleinere eilandjes en de kustlijn van Sardinië. Bezoek verder de rode rotspartijen ‘Les Calanche’ en het gebergte in de omgeving van onder andere Porto waar het UNESCO wereldnatuurreservaat Scandola ligt.

En zo heeft Corsica nog veel meer te bieden. Vriendelijke dorpjes, prachtige watervallen en bossen. Het gebergte in het hart van Corsica, maar ook de prachtige bountystranden aan de oostkust en de vaak ruige zee en baaien aan de westkust maken Corsica een zeer diverse vakantiebestemming.

Corsica heeft een (zelfs meerdere) vliegveld, dus je kunt het eiland gewoon per vliegtuig bereiken. Transavia vliegt twee keer per week op Corsica. Jetairfly vliegt vanaf Brussel naar Corsica. Wat veel mensen ook doen, is vliegen naar Toulon of Nice en vervolgens overvaren naar Corsica. Op corsica-info.nl vind je meer informatie over de verschillende veerdiensten naar Corsica. Tevens vind je hier meer informatie over campings op Corsica, hotels en vakantiehuizen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Dino Olivieri

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020