Excite

Corsica: eiland van de schoonheid

Voor een bijzondere vakantie ga je naar Corsica. Dit eiland in de Middellandse Zee ligt ten westen van Italië, ten zuidoosten van Frankrijk en ten noorden van het Italiaanse eiland Sardinië, en behoort tot Frans grondgebied. Het is een prachtig eiland, en hoewel de Franse benaming eigenlijk ‘Corse’ is, spreken de inwoners van eiland liever van ‘Ile de Beauté': eiland van de schoonheid.

De natuurlijke schoonheid van Corsica komt vooral ten uiting in de diversiteit van het eiland, dat daarom ook weleens ‘Frankrijk in het klein’ genoemd wordt. Corsica is behoorlijk bergachtig. Karakteristiek voor het eiland is de begroeiing met Maquis. Dat is een ruig, kruidachtig struikgewas. De bijzondere geur van de Maquis kun je bijna overal op het eiland ruiken.

De invloed van Italië merk je vooral in de taal. De bewoners van Corsica spreken Corsicaans, een Romaanse taal, die bestaat uit een sterk door het Frans beïnvloed Italiaans dialect. Omdat het toerisme een zeer belangrijke inkomstenbron vormt, is er op het eiland van alles te doen voor bezoekers.

Dat maakt dat het een zeer geschikte vakantiebestemming is voor gezinnen: ook voor kinderen valt er op Corsica genoeg te zien en te beleven. Er zijn talloze comfortabele hotels en mooie appartementen om te verblijven, maar ook kamperen op het eiland behoort tot de mogelijkheden.

Omdat het openbaar vervoer op Corsica niet erg goed geregeld is, valt het aan te raden om een auto te huren. Op die manier kun je met je gezin op je gemak het eiland verkennen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Conanil

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020