Excite

Trek voordelig de wereld rond via couchsurfing

Het is bijna niet te geloven, maar het kan echt; overnachten bij vreemden over heel de wereld. Het toverwoord daarvoor is 'couchsurfing'. Dat betekent ongeveer: 'van bank naar bank reizen'. Want dat is wat je doet, je overnacht bij mensen die een gratis slaapplaats beschikbaar stellen. En dat kan een echt bed zijn, maar ook de bank in de woonkamer.

De populariteit van couchsurfing

Couchsurfing is enorm populair geworden. Het is niet alleen goedkoop, maar dankzij internet is het ook gemakkelijk om zo een overnachtingsplek te vinden. Daarbij leer je op deze manier de locale bevolking goed kennen, want je overnacht immers bij de mensen thuis.

Virtuele netwerken voor couchsurfers

Inmiddels zijn er online hele netwerken opgericht van couchsurfers. Wil je ook via couchsurfing de wereld leren kennen? Kijk dan eens bij de volgende websites voor aanbieders van een gratis slaapplek bij hun thuis. Let wel op je veiligheid als je voor een slaapplaats kiest. Je kunt bijvoorbeeld de referenties checken en goed de veiligheidstips doorlezen.

Zoek een slaapplaats over heel de wereld

Op couchsurfing.org zijn miljoenen leden vanuit de hele wereld aangesloten. Je tikt simpelweg de gewenste plaats van bestemming in het zoekveld en op de kaart verschijnen de aanwezige aanbieders van couchsurfing. Je kunt direct zien hoeveel referenties de aanbieder heeft. Wil je meer weten en de foto's bekijken dan moet je je even registreren.

Vindt gratis gastvrijheid bij The Hospitality Club

Nog een wereldwijd initiatief voor couchsurfing is The Hospitality Club. Je vindt deze organisatie op hospitalityclub.org. Klik op de Nederlandse vlag en je krijgt een Nederlandstalige versie. Ook hier kun je over bijna heel de wereld terecht. Per land kun je handig zien hoeveel slaapplaatsen er worden aangeboden.

Klik je slaapplaats aan op de virtuele kaart

Nog een interessante website voor als je aan couchsurfing wilt gaan doen, is Bewelcome.org. Hier kun je je gewenste bestemming vinden. Daarna kun je de beschikbare slaapplaatsen op de kaart aanklikken. Je kunt ook meteen een deel van de profielen zien. Om contact op te nemen, moet je je eerst registreren.

Al met al zijn er dus heel wat mogelijkheden om via couchsurfing gratis te overnachten. Ook kun je natuurlijk zelf een gratis slaapplaats aanbieden en zo interessante mensen uit heel de wereld ontmoeten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021