Excite

Couchsurfing: Bij elkaar op de bank slapen

Een vakantie is soms een dure gebeurtenis. Je moet niet alleen het vervoer betalen, maar ook een overnachting, eten, drinken en andere uitgaven. Voor veel mensen is het daardoor niet echt de moeite waard om op vakantie te gaan. Maar het kan ook stukken goedkoper!

Couchsurfing is een website waarbij je bij mensen kunt slapen over de hele wereld. Je slaapt er op de bank of op een extra bed en je blijft er voor een paar dagen. Dit heeft een paar grote voordelen: het is gratis (alleen zul je wellicht een klein cadeautje voor je gastheer of gastvrouw mee moeten nemen), je komt in contact met lokale bevolking en het is een geheel nieuwe ervaring. Couchsurfing is in de afgelopen jaren vreselijk gegroeid en de database met slaapmogelijkheden is erg groot. Iedereen moet een eigen profiel aanmaken, waarop informatie over jezelf staat. Zo kun je bekijken of mensen wel dezelfde interesses hebben. Als je je aanmeldt bij Couchsurfing ben je overigens ook verplicht jouw bank aan te bieden als slaapplaats.

Is Couchsurfing wel veilig? Zeker! Je kunt bij ieder profiel bekijken hoe andere mensen de persoon ervaren hebben. Daarnaast moet je je adres bevestigen door een speciale code over te typen die naar je verstuurd wordt per post. Ook wordt ook je naam bevestigd door een vrijwillige donatie aan de site. Heb je nog geen contacten gemaakt op Couchsurfing, dan is het moeilijker om ergens te slapen, aangezien er geen referenties op je account staan. Speciaal daarvoor worden er met regelmaat verschillende meetings georganiseerd. Er vinden er ook een groot aantal in Nederland en België plaats. Je kunt er dan heengaan en andere mensen van Couchsurfing leren kennen, die iets over je kunnen schrijven op je profiel.

Afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020