Excite

Crabzilla doet het goed in Scheveningen

Na octopus Paul was het de tweede keer in een maand tijd dat een zeedier de voorpagina haalde. Crabzilla kwam naar Sea Life in Scheveningen en dat was voorpaginanieuws. Een slimme zet van het aquarium om een dergelijk 'monster' in komkommertijd naar Nederland te halen, uiteraard.

Bovendien doen de foto's van het beest het goed. De krab is gigantisch. Vandaar ook de naam Crabzilla. En de aantrekkingskracht van het beest is ook gigantisch. Sea Life doet het goed met de nieuwste attractie in het water op de boulevard van Scheveningen.

Er staan mensen in de rij om de reuzenspinkrab te zien. Medewerkers van Sea Life geven aan dat er meer dan anderhalf keer zoveel mensen komen dan op de drukste vakantiedagen. Dat wil nogal wat zeggen. Bijvoorbeeld dat bijzondere zeedieren het goed doen bij het Nederlandse publiek.

Toch 4,5 meter krab wat daar ronddobbert in Scheveningen. Het ventje is al veertig jaar oud, dat wel. Stukje ervaring wat zo'n diertje dan meeneemt naar de badplaats. Het is de grootste levende krab die we hebben in Europa. Het mag wat kosten, maar dan heb je ook wat.

Normaal gesproken waggelen reuzenspinkrabben over de bodem van de zee bij Japan, China en Taiwan op een diepte van 200 tot 300 meter. Rustig vreten zoeken en zo. Maar deze Crabzilla blijft de rest van zijn leven in Scheveningen. Als hij het goed blijft doen, tenminste. Voorlopig kunnen we er dus nog van genieten!

Afbeelding: Flickr, schristia

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021