Excite

Cruise vakantie

Een cruise vakantie is meer dan alleen maar varen. Volgens cruise liefhebbers is het puur genieten. Geen stress, geen geregel. Aan boord ben je van alle gemakken voorzien, aan land geniet je elke dag van een andere omgeving. Hoewel een cruise vakantie een air van luxe om zich heen heeft, is het niet onbetaalbaar. Ook hoef je voor een cruise niet helemaal naar de Caraïben.

Populaire cruise bestemmingen die dichter bij liggen zijn Egypte, Engeland, Italië, de Middellandse Zee en Turkije. Een cruise door Egypte wordt vaak een ‘nijlcruise’ genoemd omdat je gedurende de hele reis over de rivier de Nijl vaart. Een greep uit het aanbod wat je kunt bezichtigen tijdens een cruise door Egypte: de graftombes van de Vallei der Koningen waar de schatten van de farao Toetanchamon gevonden zijn, de stad Aswan die bekend staat om zijn karakteristieke sfeer en authentieke bazaar en de dubbele tempel Kom Ombo.

Een cruise naar Engeland is perfect voor een goedkopere vakantie. Met een cruise naar Engeland kun je genieten van de cultuur, steden en natuur. Je bent er dan even helemaal tussenuit, maar toch niet zo ver van huis. Je kunt kiezen voor een mini cruise naar Engeland, waarbij je met de boot vanuit Nederland vertrekt.

Verschillende vakantieaanbieders vinden een cruise door Italië dé vakantietip van dit moment. Het land heeft veel te bieden en je vaart langs de mooiste kusten. Vooral geweldig schijnt een cruise langs Sardinië te zijn. Je vindt hier verrassende baaien, geweldige stranden, gezellige havenstadjes en een overvloed aan heerlijke (vis)restaurants. Ook een cruise door Italië hoeft helemaal niet duur te zijn.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Bruce Tuten

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021