Excite

Maak mooie cruises op de Nijl

Egypte is een bijzonder land, vol historische bezienswaardigheden. Iedereen heeft wel eens gehoord van de Piramides, Luxor en de Valley of the Kings. Vroeger reisde men door Egypte over de Nijl en het is dan ook niet verwonderlijk dat het vandaag de dag nog steeds een geliefde manier is om het land te verkennen. Er zijn veel cruises op de Nijl die je kan doen. Je vaart dan over de prachtige Nijl en kunt op bepaalde plekken uitstappen om meer van het land te zien.

Voordelen van een cruise

De voordelen van een cruisetocht op de Nijl is dat je toch veel van het land ziet, maar niet constant alles in en uit hoeft te pakken. Ook kun je genieten van de nodige luxe: veel cruiseschepen hebben onder andere zwembaden aan boord. Een ander voordeel is dat er zoveel aanbod is, dat je altijd wel iets vindt wat in je straatje past.

Felouka

Echte avonturiers kunnen ook kiezen om de Nijl over te gaan in een Felouka. Dat is een soort zeilschip, waar je met maximaal tien man op kunt. Er is bemanning bij en die kunnen voor je koken. Je slaapt aan boord, open en bloot onder de sterrenhemel en dat is een zeer bijzondere en leuke ervaring.

Aanbieders

Djoser heeft verschillende Egypte reizen, waarvan één reis volledig op een Felouka. Djoser is ooit begonnen als Egyptespecialist en heeft nog steeds veel kennis van zaken. Ook bij Arakea kun je een reis boeken voor een Nijlcruise. Dat is een Vlaamse reisorganisatie gespecialiseerd in bijzondere reizen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020