Excite

Culturele vakantie in Griekenland

De hoofdstad van Griekenland is Athene. Duizenden jaren geleden was de stad al bewoond. Het was het middelpunt van de Griekse Oudheid en tegenwoordig zijn er nog vele overblijfselen van. De grootste trekpleister van de stad is dan ook de Akropolis. Deze berg is van verre al te zien als je Athene nadert. In de oudheid stonden hier de tempels die gewijd waren aan de Griekse goden. Het Parthenon is hiervan de bekendste, deze tempel uit de 5e eeuw voor Christus was gewijd aan Athena.

Griekenland heeft vele eilanden en ook deze zijn populaire vakantiebestemmingen. Vooral Kreta, het grootste eiland van Griekenland, is erg populair. Het is een veelzijdig eiland. In het noorden van het eiland komen veel jongeren in badplaatsen als Chersonissos. Op Kreta is ook veel terug te zien van de rijke geschiedenis van Griekenland. Over het hele eiland zijn, voornamelijk in het departement Heraklion, zijn veel overblijfselen van steden, tempels en paleizen opgegraven.

Een van de andere vele eilanden van Griekenland is Corfu. Het landschap op dit eiland is zeer afwisselend, van bergen in het noorden, een heuvelachtig midden tot een laagvlakte met olijfbomen in het zuiden. Corfu-stad wordt wel eens beschouwd als een van de gezelligste Griekse steden. Vooral tijdens het Orthodoxe paasfeest en Corfu Festival trekt de stad veel bezoekers. Op Corfu is ook het zomerpaleis van de Oostenrijks-Hongaarse keizerin Sissi te vinden, het Achilleion.

Hoewel Griekenland vooral een zomervakantieland is, kan er in de winter zelfs geskied worden. Op het vasteland ligt er hoog in de bergen doorgaans genoeg sneeuw om te kunnen skiën. Er zijn dan ook 14 skigebieden in Griekenland.

Afbeelding: Flickr, Titanas

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020