Excite

Cultuur, historie en hotels in Groningen

De stad Groningen is het culturele centrum van het noorden. In deze historische stad vind je talloze bezienswaardigheden, en is kunst zelfs op straat te vinden.

Veel eeuwenoude gebouwen in Groningen zijn bewaard gebleven. De bekendste daarvan is de Martinitoren, die al ruim 500 jaar boven de stad uit torent. Maar vergeet ook niet de prachtige stationshal, talloze hofjes en de oude pakhuizen die de stad rijk is.

Groningen telt verschillende musea die de moeite van het bezoeken meer dan waard zijn. Behalve het bekende Groninger Museum zijn onder andere het Nederlands Stripmuseum, het Noordelijk Scheepvaartmuseum en het Universiteitsmuseum in de stad gevestigd.

Al wandelend in de buitenlucht is er ook genoeg te zien, want veel kunst is op straat te vinden. Binnen de stadsgrenzen bevinden zich ruim 400 beelden en andere kunstobjecten, waar je zomaar tegenaan kunt lopen tijdens je ontdekkingstocht door de stad.

De stad is prima te voet te verkennen. Vanuit een hotel in het stadscentrum kun je op je gemak de winkels, restaurants en bezienswaardigheden ontdekken. Groningen heeft een ruim aanbod hotels in iedere prijsklasse, waaronder enkele bijzondere in de binnenstad.

Slapen in stijl doe je in het Schimmelpenninck Huys aan de Oosterstraat. Dit gerenoveerde patriciërshuis stamt uit de veertiende eeuw, en bevindt zich midden in de stad. Het hotel is aangepast aan moderne standaarden, maar ademt nog steeds de goede sfeer van vroeger.

Wil je iets heel anders? Boek dan een overnachting in één van de dertien ruime hutten in hotelschip Mars. In de maanden november tot en met maart ligt dit historische zeilschip afgemeerd in hartje Groningen, tussen de oude pakhuizen. Het is een unieke plek om een dagje Groningen mee af te sluiten.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Bert K

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020