Excite

Cultuurstad Napels

Napels heeft ontzettend veel oude gebouwen. Er zijn sowieso heel veel oude kastelen, kerken en paleizen en wordt daardoor met recht vaak een openluchtmuseum genoemd. Tijdens een stadswandeling zul je je ogen uitkijken, want ook de gebouwen die niet bekend zijn, zijn de moeite waard om te bekijken. Hoe je de stadswandeling maakt, is niet belangrijk. Je zult altijd mooie dingen tegenkomen. Neem sowieso eens een kijkje bij oude gebouwen als Duomo, Palazzo Reale, Castell Nuovo en Via dei Tribunali.

Napels ligt aan zee en is hierdoor niet alleen een cultuurstad, maar ook ideaal voor mensen die willen genieten van de zee en lekker willen ontspannen. Er zijn in de buurt van Napels veel leuke badplaatsen te vinden, die zeer geschikt zijn voor een ontspannende tijd.

Ook interessant is het nabijgelegen Pompeï, die door de vulkaan Vesuvius is bedolven door lava. Nu, jaren later, kun je de oude stad versteend zien. Veel van de oude gebouwen zijn goed bewaard gebleven. Tijdens een bezoek aan Napels ben je eigenlijk verplicht om ook een dagje naar Pompeï te gaan.

’s Avonds kun je in Napels heel goed uitgaan, want er zijn veel uitgaansgelegenheden, zoals café’s, theaters en bioscopen. Je kunt natuurlijk ook een terras pakken. De vele restaurants zullen voor de liefhebbers van de Italiaanse keuken ook zeker in de smaak vallen.

Er wordt gezegd dat je Napels gezien moet hebben voordat je doodgaat. Terecht: de stad is een echte must om te bezoeken.

Afbeelding: Flickr account dieterkarner

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021