Excite

Curaçao is meer dan zon, zee en strand

Als je iets over de geschiedenis van Curaçao wilt ontdekken, neem dan onder begeleiding van een gids een kijkje in een kunuku huisje. Deze kleine huisjes vind je op het platteland van Curaçao, tussen cactussen en lage begroeiing. De huisjes waren vroeger in gebruik als slavenhutjes, en worden nu nog steeds gebruikt door plattelandbewoners. Sommige kunuku huisjes zijn helemaal gerestaureerd, en voorzien van de originele, authentieke inrichting.

Inkopen doe je op de drijvende markt in Willemstad. Verse groenten, vis en fruit zijn hier veel goedkoper dan bij de supermarkten op het eiland. Venezolaanse handelslieden bieden verder elektronica, potten, voedselwaren en cd’s aan. De handelswaar wordt iedere week door Venezolaanse kooplieden met vissersbootjes aangevoerd.

Wil je eten zoals de Antillianen? Ga dan naar Marsche Bieuw (de Oude Markt) in Willemstad. Hier kun je eenvoudige maar authentieke Creoolse gerechten kopen. Voor weinig geld eet je hier royale hoeveelheden stoofschotel, rijst en bonen die worden bereid door plaatselijke huisvrouwen.

Sla ook de Handelskade niet over, de strook kleurrijke gebouwen die sterk doet denken aan de Amsterdamse grachtengrodel. Een 300 jaar oud anker vormt het hart van deze charmante kade. De gebouwen, die in pasteltinten zijn geverfd, kijken uit over de Sint Annabaai.

Heb je ’s avonds nog genoeg energie over, ga dan dansen in een jazzcafé, cocktails drinken in een beachbar, of uit je dak in een van de vele nachtclubs die het eiland rijk is

.

Afbeelding: Flickr, user lifecreations

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020