Excite

Curaçao wordt steeds populairder

  • © Getty Images
Curaçao wint aan populariteit als het gaat om vakantiebestemmingen. Het prachtige eiland wist in 2014 meer dan 452.000 vakantiegangers te trekken. Dit was 3 procent meer dan in 2013. Dat blijkt uit gegevens van het Curaçao Tourist Board Europe (CTBE).

Het aantal Europese bezoekers steeg met 6%. Dat is vooral te danken aan het toenemende aantal Duitsers dat het eiland bezoekt. Ook Nederlanders gaan steeds vaker naar Curaçao: in het afgelopen jaar steeg dat aantal met 6%. Daarmee blijven de Nederlandse toeristen nog het meest aanwezig op het eiland.

Edward Suares, de directeur van CTBE, is blij met deze resultaten. Hij ziet de Europese markt als erg belangrijk voor Curaçao en concludeert uit deze cijfers dat het eiland aanzienlijk populairder is geworden onder Europeanen. Hij wil er dan ook alles aan doen om dat voort te zetten in 2015. Hij denkt hiervoor onder meer aan een capaciteitsuitbreiding van 25.000 stoelen.

Om hier ook daadwerkelijk toeristen voor te trekken, wil Suares zich ook weer extra richten op de Nederlandse markt. Door de Nederlandse toerist nog enthousiaster te maken voor het eiland, hoopt hij het aandeel Nederlanders verder te vergroten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021