Excite

Een dagje Apenheul is plezier voor de hele familie

Bij Apeldoorn ligt een van de leukste dierentuinen van Nederland, de Apenheul. Een dagje Apenheul is de hele dag genieten, vooral van de dieren. Want zeg nu zelf, apen zijn toch de favoriet in iedere dierentuin? Vooral de bonobo's en de andere grote mensapen en natuurlijk die kleine loslopende exemplaren zorgen voor uren kijkplezier.

Reizen naar de Apenheul

Apeldoorn is vanuit de meeste Nederlandse steden redelijk vlot bereikbaar. Langer dan een uur anderhalf uur hoeft de reis niet te duren. Ook met het openbaar vervoer is het park uitstekend bereikbaar en parkeren is geen probleem, zodat je je dagje Apenheul kan relaxed beginnen.

35 soorten apen

Van alle apensoorten zijn er in het park 35 vertegenwoordigd. Voor het grootste gedeelte is de natuurlijke leefomgeving zo goed mogelijk nagebootst. Je kijkt geen moment door tralies. Vooral de eilanden met de bonobo's, de chimpansees en de orang oetangs zijn prachtig aangelegd en de dieren leven er in redelijke vrijheid. Naar zo'n eiland kun je uren kijken, want steeds gebeurt er weer iets tussen de apen die in families bij elkaar leven. Er is bij de kijkplaatsen voldoende aanvullende informatie. Ook worden er op regelmatige tijden voorstellingen gegeven.

Loslopende aapjes

Enkele van de kleinere apensoorten bewegen vrij door sommige gedeeltes van het park. Ze zijn hondsbrutaal, bedelen om alles wat maar eetbaar lijkt, maar zijn ook dol op hangende dingen als kettingen of fototoestellen. Als je ze uit gaat dagen, pas dan op. Je zult de eerste niet zijn die het met een flinke schram moet bekopen. Als je zelf echter rustig blijft, gebeurt er niets.

Andere dieren

Naast apen zijn er nog wat andere kleinere dieren. Daarbij is zoveel mogelijk gekeken naar de dieren die in de natuurlijke omgeving van de apen ook voorkomen en waar ze goed mee samen kunnen leven.

Horeca en speeltuinen

Net als bij alle andere dierentuinen is ook de Apenheul voorzien van verschillende terrassen waar je kunt eten en drinken. De kinderen kunnen zich ook in diverse speeltuinen vermaken.

Wie de hele dag wil genieten van verrassende dieren, is in Apeldoorn echt op zijn plaats. De dierentuin is zo mooi van opzet dat het gevoel van hokken en de ouderwetse dierentuin hier niet aanwezig is. Naast leuk is het natuurlijk ook educatief, omdat je door de shows en de goede teksten op de bordjes veel over de apen leert. Een dagje Apenheul is dus een actieve dag met voor elk wat wils.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020