Excite

De Affordable Art Fair in Maastricht voor betaalbare kunst in je huiskamer

Na de elitaire kunst op de Tefaf in Maastricht vorige week, volgt er volgende week juist een beurs voor betaalbare kunst. De Affordable Art Fair (AAF) die voorheen in Nederland alleen in Amsterdam werd georganiseerd, strijkt dit jaar ook neer in Maastricht.

Kunst uit binnen-en buitenland

Van 3 april tot en met 6 april kunnen de mensen in de Timmerfabriek genieten van betaalbare kunst tot en met 5000 euro. Galleries uit binnen-en buitenland zijn vertegenwoordigd en het werk is modern en hedendaags. Van sculpturen en schilderijen tot aan werken op papier, fotografie en installaties, er is voor ieder wat wils.

Toegankelijk

De beurs trekt jaarlijks tussen de 15.000 en 20.000 bezoekers en is populair onder jonge verzamelaars vanwege het diverse aanbod tegen toegankelijke prijzen. De beurs moedigt aan om jong te beginnen met verzamelen en benadrukt dat dit heus niet met dure kunst hoeft te zijn, maar dat dit net zo goed mogelijk is met kunst ter waarde van bijvoorbeeld honderd euro.

Voorverkoop

Ook de entreeprijs is affordable. In de voorverkoop die inmiddels gestart is, die via de website van de Affordabe Art Fair mogelijk is, zijn de toegangskaarten acht euro. Combineer daarom je bezoek aan de AAF met een bezoek aan het Bonnefantenmuseum of Museum aan het Vrijthof.

Kinderen en kunst

Daarnaast is er op de beurs voor de kinderen genoeg te doen. Er is een speciale kinderhoek waar onder begeleiding op een kindvriendelijke manier aandacht wordt besteed aan kunst. Daarnaast worden er regelmatig speurtochten en knutselsessies georganiseerd.

In oktober in Amsterdam

Is Maastricht toch te ver weg en bezoek je de beurs liever in Amsterdam? Dan moet je nog even wachten tot oktober. Dan zal de beurs zijn deuren weer openen in de Kromhouthallen in Amsterdam-Noord.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019