Excite

De Algarve: bruisend en authentiek tegelijkertijd

In het zuiden van Portugal ligt de Algarve. De Algarve bestrijkt de gehele breedte van de zuidkust van Portugal en de hoofdstad van de Algarve is Faro. Het landschap van de Algarve is gevarieerd, evenals het soort toerisme dat je er vindt. De kust ten westen van Faro staat bekend om rotsformaties met kleine strandje. Ten oosten van Faro vind je juist kilometerslange zandstranden.

Terwijl deze ruim 80 kilometer lange kuststrook ten prooi is gevallen aan het massatoerisme, met plaatsen als Albufeira, Portimao en Lagos, is het heuvelachtige binnenland nog vrijwel onaangetast. Helaas bestaat dit binnenland voor een deel uit afgebrande naaldbossen door bosbranden in het recente verleden.

In de toeristische plaatsen van de Algarve vind je vooral jongeren die op een zon, zee, strand en feestvakantie zijn. In Albufeira bijvoorbeeld bevindt zich de befaamde strip, een lange straat vol met bars en discotheken. De accommodaties in en rondom deze strip bestaan vaak uit grote appartementencomplexen.

Hoewel het niet iedereen trekt, is Albufeira onder jongeren zeer populair. Mede omdat je als jongere al vanaf 229 euro per persoon een hele week in de Algarve zit. Het is trouwens niet alleen feesten, veel jongeren trekken ook met een jeep het achterland in om de gezellige, kleinere dorpjes van de Algarve te ontdekken.

Een aantal reisorganisaties richten zich op het ‘echte’, authentieke Portugal, zoals Zuid-Europa Reizen. Hierbij moet je denken aan rondreizen door het binnenland van de Algarve, langs kleine baaien, dorpjes en kastelen. Goedkope reizen naar de Algarve vind je verder bij reisorganisaties als Jiba, Kras, Primavera, Sunweb, en Oad reizen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Mario Diogo

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020