Excite

De Algarve: ontspannen aan de kust

De Algarve is een prachtige kuststrook in het zuiden van Portugal, aan de Atlantische Oceaan. Je vindt hier maar liefst 200 kilometer strand, indrukwekkende rotsformaties, verlaten baaitjes, pittoreske dorpjes en gezellige badplaatsen. De streek is bovendien erg geliefd om zijn milde klimaat. In de Algarve kom je helemaal tot rust!

Het is ook een uitstekende bestemming als je toe bent aan een ontspannende strandvakantie. Wil je er toch een dag op uittrekken, bezoek dan een van de vissersplaatsjes waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. ´s Avonds eet je kraakverse vis in een van de talloze restaurantjes aan zee. Als je wilt kun je ook een dagexcursie naar Lissabon of Sevilla maken.

Reizen naar de Algarve doe je bijvoorbeeld met Transavia. Vanaf Schiphol kom je na een vliegreis van ongeveer drie uur aan in Faro. In de Algarve zijn talloze mooie appartementen en vakantiehuizen te huur. Als je liever gaat voor het gemak van een hotel, dan heb je ook een ruime keuze. Veel overnachtingsmogelijkheden zijn dicht bij het strand: ’s ochtends kun je meteen een frisse duik in zee nemen.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een complete reis te boeken. Op het internet vind je bijna altijd wel goede aanbiedingen voor compleet verzorgde reizen naar de Algarve. Kom je er niet helemaal uit, ga dan langs bij een reisbureau bij jou in de buurt.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Sue Elias

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020