Excite

De beste backpacker-tip voor Australie in 2010

Ooit werd er Priscilla Queen of the Desert gefilm en de naam doet je misschien denken aan Brokeback Mountain; maar Broken Hill is bij lange na niet hetzelfde als San Fransisco of de Sydney Gay Pride Parade. Broken Hill is een klein stadje, zo'n duizend kilometer ten westen van Sydney - een hersendodende, 15-uur durende treinrit over de Blue Mountains en diep in de Bush.

Broken Hill is een oude mijnstad met straatnamen die verwijzen naar wat er gevonden werd. Zo is er een oxide, een bromide en een sulphide straat, en dat zijn er nog maar drie. In de jaren '80 droogden de bronnen uit en trokken de artiesten het stadje in. Broken Hill bleek een kunstparadijs, midden in de woestijn. Er kwam namelijk geen backpacker of toerist op af!

Maar zo bleef het niet. Ongeveer tien jaar geleden werd er rond Broken Hill weer zilver ontdekt. De mijnwerkers trokken dus weer terug naar het stadje. Het resultaat? Een van de meest vreemde sociale plaatsen ter wereld. Er zijn stoere mijnwerkers, met houthakkers blouse en matjes, maar er is ook een levendige kunstenaarsgemeenschap. En dat leeft gewoon harmonieus samen. Een absolute must om eens heen te gaan als je door het grote Australië reist tijdens het backpacken.

Een paar uur ten noorden van Broken Hill zijn de Flinder's Ranges, waarschijnlijk een van de beste wandel- en rotsklimgebieden van Australië.

Afbeelding: Flickr, amandabhslater

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020