Excite

De beste hotels in Berlijn

Heel veel hotels voor weinig geld – dat is een groot pluspunt van Berlijn. Voor je er eentje kiest, is het belangrijk om te bepalen of je in het centrum wilt slapen of niet. In het centrum zit je midden in de bruisende sfeer, maar betaal je ook vaak iets meer. Net buiten het centrum moet je meer reizen, maar dat is geen ramp omdat het openbaar vervoer in Berlijn uitstekende geregeld is. Met de U-bahn (metro) en de S-bahn (stadstrein) kom je snel overal.

Als je wel besluit om in het centrum te overnachten, en je komt met de auto, houd er dan rekening mee dat je een Umweltsticker (milieusticker) nodig hebt. Voor nog geen vijftien euro haal je deze bij de ANWB. Het is handig om deze sticker van tevoren te kopen, omdat de verkooppunten in Duitsland niet altijd goed te vinden zijn. Houd er rekening mee dat het aanvragen van deze sticker een paar dagen kan duren. En, ook handig, kijk eerst of je hotel wel een parkeerplaats heeft.

Net buiten het centrum kun je heerlijk slapen in de diverse hotels, pensions en jeugdherbergen. Vanaf vijftig euro heb je een net hotel. Tip: kijk goed of het hotel airconditioning heeft. In de zomer kan het namelijk best warm worden. Verder zijn er het hele jaar door leuke aanbiedingen beschikbaar voor hotels in Berlijn. Even zoeken en je komt al aantrekkelijke arrangementen tegen.

In hartje Berlijn is het trouwens ook mogelijk om te kamperen. Op vijf minuten lopen van het centraal station (Hauptbahnhof) vind je namelijk Tentstation Berlijn. Vroeger zat hier een zwembad, vandaag de dag zet je er voor een leuke prijs je tent op. Vier je zomer lekker in Berlijn!

Afbeelding: Flickr, globalindex

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019