Excite

De beste hotels in Brussel

Zowel in het centrum als aan de stadrand bruist het in Brussel. Je vindt er dan ook voldoende hotels en andere geschikte accomomdatie. Kies voor eenvoudige hotels in oude herenhuizen of slaap in luxe nieuwbouwcomplexen met de mooiste kamers. Waar je normaal aan het aantal sterren de prijs kunt afleiden, is het in Brussel eerder een kwestie van goed rondkijken voor de beste prijs. Voordeel: een beter hotel heeft daardoor vaak een betere prijs.

Nog steeds kun je het goedkoopst slapen in de jeugdherberg. Voor iets meer dan vijftien euro staat er al een bed voor je klaar in een meerpersoonskamer. Een stapje hoger doe je als je slaapt in de diverse pensions of bed & breakfasts die Brussel rijk is.

Hoeft er voor jou geen bed klaar te staan? Op het kampeerterrein Bruxelles Europe à Ciel Oevert in de Espace International kun je goedkoop je eigen tent opzetten. Tent vergeten? Koop hem tijdens het winkelen of slaap avontuurlijk onder de blote hemel. Let op: de camping is alleen in juli en augustus geopend.

Om een flinke stap omhoog te gaan in luxe hoef je zoals gezegd niet meteen flink omhoog te gaan in prijs. Een uitstekend driesterrenhotel heb je al vanaf veertig euro per kamer per nacht, en dan slaap je vaak nog op een goede locatie ook. Vanaf honderd euro slaap je al in een vijfsterrenaccommodatie – voor minder zelfs als je goed op de aanbiedingen let.

Het is dus goed opletten bij het boeken van je hotel in Brussel, maar met bovenstaande informatie moet het je lukken om de beste accommodatie te boeken. Daarna is het genieten van deze bijzondere Belgische stad.

Afbeelding: Flickr, C-Trick

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020