Excite

De beste hotels in Dublin

Dublin heeft buiten cultuur, winkels en uitgaansgelegenheden nog wel meer te bieden. Je kunt in Dublin bijvoorbeeld naar het Phoenix Park, het grootste stadpark van Europa. Ga je toch meer voor cultuur, dan zijn daar onder andere Dublin Castle en de St. Patrick’s Cathedral. Verder kun je naar de diverse musea die de stad rijk is.

Kortom: in Dublin valt genoeg te beleven. Hoog tijd dus om je hotel in Dublin te boeken voor je volgende stedentrip. Maar waar moet je eigenlijk zoeken? Natuurlijk hangt de voorkeurslocatie van je hotel samen met de reden waarom je Dublin aandoet. In de meeste gevallen zit je wel goed in de wijk Temple Bar.

Dublin duur? Integendeel! In Dublin is het heel makkelijk om goedkoop te overnachten. Je kunt sowieso al terecht in één van de vele jeugdherbergen die de stad rijk is. Ga je liever voor meer privacy? Voor zo’n veertig tot vijftig euro slaap je in een bed & breakfast, waarbij het ontbijt is inbegrepen. Meer naar de top slaap je in luxe hotels. Let op: doordeweeks betaal je hier echt stukken minder dan in het weekend. Hier zou je op kunnen besparen.

Gratis slapen kan in Dublin ook. Ja, ongelooflijk maar waar. In Dublin (en de rest van Ierland) is het namelijk toegestaan om vrij te kamperen. Je kunt dus je tentje opzetten buiten de stad, gratis slapen en overdag uitgebreid Dublin verkennen. Let wel op of je niet op privéterrein staat; dan moet je namelijk toestemming vragen aan de eigenaar om daar te staan.

Afbeelding: Flickr, Steve-h

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020