Excite

De beste vliegdeals naar Parijs

In en rondom Parijs vind je maar liefst vier luchthavens. In het noorden ligt de grootste: Aéroport Charles de Gaulle. Na Heathrow is dit zelfs de grootste luchthaven van heel Europa. De meeste mensen landen dan ook op dit vliegveld als ze Parijs bezoeken. Je kunt ook naar Aéroport d’Orly, ten zuiden van Parijs, of Aéroport du Bourget, op zo’n zeven kilometer van de hoofdstad.

Voornamelijk kleine en low budgetmaatschappijen vliegen naar de vierde luchthaven bij Parijs: Aéroport de Beauvias. Dit vliegveld ligt op vijftig kilometer van het centrum en de belangrijkste luchtvaartmaatschappijen die hier landen zijn Ryanair, Wizz Air en Blue Air. Er is een airportshuttle tussen deze luchthaven en Parijs. Ook kun je met deze shuttle naar Disneyland. Deze vervoerdienst kost je zo’n vijftien tot twintig euro.

Vooraf reserveren voor de shuttledienst is aan te raden, zodat je weet dat je vervoer vanaf de luchthaven is geregeld. Dit kan vanaf de verschillende vliegvelden in Parijs, en onder andere via parisshuttleservice.com (site in het Engels). Je kunt ook na het boeken van je ticket ervoor kiezen om vooraf of ter plaatse een auto te huren. Controleer wel de beschikbaarheid en prijzen van parkeerplaatsen bij je accommodatie, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Je hebt dus de keuze uit diverse vliegvelden in en rondom Parijs, maar geld besparen is al op de plaats van vertrek mogelijk. Vergelijk aanbiedingen van luchtvaartmaatschappijen vanaf Schiphol, Düsseldorf, Rotterdam Airport en Brussel. Als je ook met het vervoer naar die luchthavens goedkoper uitkomt met je ticket dan wanneer je vanaf Schiphol zou vertrekken, heb je in Parijs weer wat extra’s om daar volop te genieten.

Afbeelding: Flickr, NikAt

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020