Excite

De Big 5 tijdens safari’s spotten

Ga jij naar Afrika? In landen als Zuid-Afrika, Tanzania en Kenia kun je de Big 5 spotten. De Big 5 staat voor de vijf dieren die vroeger het moeilijkst te vangen waren en gezien werden als de gevaarlijkste dieren. Deze dieren zijn: de olifant, de buffel, de neushoorn, de leeuw en het luipaard. Wil jij deze vijf dieren tegenkomen? Lees dan de volgende tips voor tijdens je safari.

Sta sowieso vroeg in de ochtend op. Vertrek wanneer het net licht begint te worden. Dit is het ideale moment om dieren te spotten. Veel dieren gaan ’s ochtends naar de drinkplaats, terwijl ze hier overdag eigenlijk nooit komen. Vertel je gids ook welke dieren je graag wilt zien. Hij of zij kan hier dan rekening mee houden. Ook kun je vragen wat zijn of haar favoriete plek is. Luister ook altijd heel goed naar de tips en aanwijzingen van je gids. Hij of zij weet precies wat je het beste wel of niet kunt doen. Zorg ook dat je stil bent wanneer de gids dit vraagt. Misschien zie jij het dier nog niet, maar dat betekent niet dat er ook niks is.

Draag lichte kleding. Dit valt minder op in de savanne, maar het voorkomt ook dat de tseetseevliegen naar je komen. Zwart trekt deze steekvliegen namelijk aan. Ze kunnen de slaapziekte overbrengen, dus dit wil je voorkomen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021