Excite

De Canarische eilanden

De Canarische eilanden liggen op ongeveer honderd kilometer van de Marokkaanse kust. De eilandengroep behoort tot Spanje en bestaat uit zeven eilanden. Drie van de eilanden zijn zeer in trek bij toeristen: Tenerife, Gran Canaria en Lanzarotte. Iedereen kan wel wat wils vinden op de zeven eilanden, maar niet elk eiland zal door iedereen evenveel gewaardeerd worden.

Tenerife trekt veel toerisme vanwege de stranden en het uitgaansleven. Verder komen er veel natuurliefhebbers en hikers, hoewel een natuurliefhebber of wandelaar beter aan zijn trekken komt op La Palma of La Gomera. La Palma is het groenste eiland van de Canarische eilanden, en is een wandeleiland bij uitstek. Het enige nadeel is dat La Palma maar een paar stranden heeft.

La Gomera heeft ook veel mooie natuur, maar heeft weer meer stranden. Het eiland is rustiger omdat er geen directe vluchten heen gaan. Het eiland wordt vaak als excursie aangedaan vanuit La Palma of Tenerife. Slechts een enkeling blijft een bepaalde periode op het eiland.

Nog slechter bereikbaar is El Hierro, het kleinste eiland van de Canarische eilanden. Het eiland kan via een langdurige bootreis vanuit de andere eilanden bezocht worden. Dit eiland is eigenlijk alleen voor natuurliefhebbers en rustzoekers geschikt.

Gran Canaria is in tegenstelling tot El Hierro een van de meest toeristische eilanden van de archipel en heeft dan ook veel voorzieningen hiervoor. Van eeuwige kermis tot veel musea en pretparken. Verder zijn er ook vele stranden en grote hotels.

Ook Lanzarotte en Fuerteventura zijn behoorlijk toeristisch. Ook hebben beide eilanden mooie stranden, maar wat stranden betreft is Fuerteventura dan toch bij verre superieur en trekt dan ook veel strandliefhebbers en surfers aan.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Axel Brocke

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020