Excite

De geheime tuinen van Obama

Toen Michelle Obama na haar intrek in het Witte Huis direct een eigen ‘keukentuin’ inrichtte, werd direct gevolg gegeven aan haar goede initiatief: mensen gingen steeds meer genieten van het groen dat om hen heen te vinden was. En hoewel je het misschien niet zou denken, blijkt er best veel groen te zijn in Washington D.C. en Virginia!

Neem bijvoorbeeld de tuinen van de University of Virginia; terwijl Thomas Jefferson president van de Verenigde Staten was, wist hij toch nog te tijd te vinden om de tuinen rond deze universiteit te ontwerpen en bij te houden. Hij haalde vanuit alle hoeken van de wereld ‘voeding’ voor deze tuin en vond werkelijk alles aan de tuin interessant, zelfs het groeien van het gras.

Minstens zo indrukwekkend zijn de Hillwood Gardens and Museums, te vinden bij één van de huizen van de ontstellend rijke Marjorie Merrieweather-Post. Rozentuinen, Japanse tuinen; alles wat je maar bedenken kunt, kun je hier vinden.

Tot slot mag ook een bezoekje aan het National Arboretum niet ontbreken. Dit is in feite niets anders dan een openluchtmuseum, vol met bomen, struiken en kruiden die gekweekt worden ten behoeve van het onderwijs en de wetenschap. Maar liefst 446 acres bieden ruimte aan praktisch alle bomen die er bestaan, stuk voor stuk gesorteerd op geografische ligging. Als je een rondrit door het park wilt maken, kun je dit op de fiets, met de auto, met de bus of lopend doen.

Afbeelding: Hillwoodmuseum.org

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020