Excite

De Great Barrier Reef is sensationeel

De Great Barrier Reef heeft al heel lang aantrekkingskracht op toeristen, voor het duikende soort. Voor de noordoostkust van de Australische kust strekt het koraalrif zich uit. De flora en fauna van de Great Barrier Reef is net zo veelzijdig als dat van een regenwoud. Hoewel ook het Great Barrier Reef te leiden heeft onder milieuverontreiniging, blijft het de meest fantasievolle plek op aarde. Een aanrader voor iedereen die eens in zijn leven iets bijzonders wil doen.

Bij de Great Barrier Reef komen is vrij eenvoudig. Cairns in Queensland is de plek om te starten voor een Reef Tour, maar er vertrekken ook boten vanaf Cooktown, Port Douglas, Mission Beach, Townsville en Yepoon. Hoe noordelijker je in Queensland op een boot stapt, hoe sneller je bij het Reef bent. Het is mogelijk om met georganiseerde boottochten mee te gaan, maar je mag ook zelf een bootje of een jacht huren. Groepen mogen zelfs een boot huren zonder vaarbewijs. De zee tussen het Australische vasteland en de Great Barrier Reef is over het algemeen erg kalm en rustig.

Verspreid langs het Great Barrier Reef liggen verschillende eilandjes. Deze eilandjes zijn een ideale bestemming of tussenstop om eens rustig te wandelen of wat te eten en te drinken. Vaak zijn daar goede mogelijkheden voor op deze eilandjes. Op deze manier is een reis naar de Great Barrier Reef ook een geweldige ervaring voor mensen die niet van duiken houden. Maar duiken blijft toch de ultieme manier om de Great Barrier Reef te beleven. Oog in oog komen te staan met de pracht van het koraal is een ervaring die nooit meer vergeten wordt. Eigenlijk zou iedereen dat eens in zijn leven gedaan moeten hebben.

Afbeelding: Flickr.com

Dit artikel maakt deel uit van de reeks De zeven natuurwonderen volgens Excite

Fotogalerij Great Barrier Reef

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020