Excite

De groenste vakanties van 2010

Voor het nieuwe jaar kun je natuurlijk als goed voornemen besluiten om te zorgen dat er nog wat wereld over is om te bereizen. Een groene vakantie begint dichtbij huis, in Amsterdam. Ga met de trein naar Amsterdam en verken de stad per fiets. Amsterdam is de ideale vakantiestad om op de fiets te ontdekken. Een leuk alternatief is Antwerpen te voet, wat ook prima te doen is. Check NS.nl voor de reismogelijkheden naar beide steden.

Als je eenmaal in Amsterdam bent, zorg dan dat je bij Mac Bikes aankomt. Dat is de grootste fietsverhuurder van de stad, die ook nog eens twee uur durende tours door de stad geven. Het vertrekpunt is Centraal Station Oost. Reserveren doe je via macbike.nl. Hou het hippie en groen door een gourmet te bestellen in het stijlvolle Kas restaurant in Frankendael Park en lekkernijen in de vele Amsterdamse cafeetjes.

Ook erg groen is het om in een boomhut te verblijven in Italie. In La Piantata, een organische boerderij voor toeristen die zich in de heuvels rond het oude Tuscania bevindt, wordt groene vakantie op een luxe manier gevierd. Je kunt er overnachten in een luxe boomhut, tussen het dichte gebladerte van oude eiken. Er is een groot bed, een badkamer, een douche en een balkon, en ook het ontbijt wordt netjes bij je bezorgt.

Check LaPiantata.nl en vraag naar Tarzan!

Afbeelding: Flickr, JOE M500

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020