Excite

De hippe wijken van Europese steden

Steden zijn constant in beweging. Inwoners gaan op zoek naar onontdekte plekken en zien potentieel waar dat de jaren ervoor onmogelijk leek. Wat tien jaar geleden nog een ‘achterbuurt’ was, is misschien nu wel de hipste plek van de stad. Reisgids Lonely Planet vroeg aan zijn schrijvers om dát soort wijken op een rijtje te zetten, met de onderstaande Europese steden als resultaat. Heb jij dus plannen voor een citytrip? Bezoek dan deze hippe wijken van Europese steden; voordat het te laat is.

Prenzlauer Berg, Berlijn

In Berlijn bruist het van de hippe wijken, maar Prenzlauer Berg was één van de eerste buurten die werd ontdekt door jong en hip Berlijn na de val van de muur. Bezoek de zondagse rommelmarkt in Mauer Park, ga mensen kijken in één van de avant-gardistische koffiebars en neem een kijkje in cultuurcentrum KulturBrauerei.

Kallio District, Helsinki

Vereer je de hoofdstad van Finland met een bezoekje? Vergeet dan niet het Kallio District. Deze oude arbeiderswijk trekt nu allerlei jonge creatieve mensen aan die de wijk een relaxte sfeer geven. Sla zeker Hakaniemi niet over: deze oude overdekte hal is nu een grote markt met allerlei curiositeiten.

Grünerløkka, Oslo

Grünerløkka heeft nog alle kenmerken van het fabrieksterrein dat de wijk ooit was. Kleine negentiende-eeuwse arbeidershuisjes vormen het decor van wat ooit het centrum van ambachten was in Noorwegen. In de zomer kun je heerlijk in de zon zitten bij een van de vele koffietentjes, of bij de bijna wekelijkse lokale festivals en evenementen die de wijk kent. Als het weer tegenvalt lonkt de wekelijkse rommelmarkt Birkelunden, of de kunstenaarscommunie die in de oude zeilfabriek huist. Vanaf winkelcentrum Grønland bij het centraal station volg je de rivier naar het noorden, of neem de tram naar Olaf Ryes plass.

Shoreditch, Londen

Eveneens een oude arbeiderswijk, Shoreditch in Londen is vooral bekend van Jack the Ripper. Tegenwoordig kun je heerlijk ronddwalen door de straten met oude pakhuizen en ander industrieel erfgoed in een hedendaagse creatieve speeltuin. Muurschilderingen, galeries en design wisselen verschillende historische musea af, zoals het Geffrye Museum. Neem de metro naar Liverpool Street of Aldgate East.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019