Excite

De Hoge Veluwe is de ideale recessievakantie

Vanwege de economische crisis blijven veel mensen in eigen land tijdens de vakantiedagen. Helemaal geen probleem, want ook Nederland heeft heel veel moois te bieden. Wat te denken van het Nationale Park Hoge Veluwe, een schitterend natuurgebied met uitstekende faciliteiten en extreem centraal gelegen in ons kleine landje. Jaarlijks trekt het park tussen de 500.000 en de 600.000 bezoekers, hoewel er in 2008 een klein dipje te zien was. Dat werd niet veroorzaakt door de crisis, maar door de regen.

Campings zijn er zat rond de Hoge Veluwe, zodat ouderwets kamperen in eigen land prima te doen is in het nationale park. Bovendien zijn er genoeg uitjes te maken vanuit de Veluwe. Van evenementen als de Nijmeegse Vierdaagse tot en met Burgers' Zoo, van de Apenheul tot en met het Dolfinarium en ook Walibi Flevo is niet lang rijden. Tel daar de vele pittoreske dorpjes en gezellige stadjes in Gelderland bij op en het is alleen de regen die de vakantiepret nog kan bederven bij de Hoge Veluwe. Tenzij je een pension of charmant hotelletje boekt, uiteraard.

Voor dagbezoekers is het Nationale Park De Hoge Veluwe ook goed geschikt. Het park is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf Station Apeldoorn of Station Ede-Wageningen zit je er zo. Vanaf Apeldoorn neem je bus 108 naar Hoenderloo, wat overigens een bezoek op zich waard is. Vanuit Hoenderloo neem je bus 106 richting Otterlo. Deze bus stopt bij de ingang van het park, waar nog wel even een kaartje voor gekocht moet worden. Maar daarna is het een dag lang genieten van de Nederlandse natuur!

Afbeelding: Flickr, law_keven

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020