Excite

De hoogtepunten van Indonesië

Reizen naar Indonesië kun je boeken bij gespecialiseerde reisorganisaties als Rama Tours Holland, Van Verre, Bali Online, Indonesië Online, Schone Streven, De Jong Intra Vakanties, Taluba Rasa Travel of FOX Vakanties. Verder kun gaan backpacken in Indonesië. Je koopt dan alleen een vliegticket.

Of je nu gaat backpacken of een georganiseerde reis boekt, je reis zal je sowieso langs een of meerdere van de hoogtepunten van Indonesië brengen. Om te beginnen de Borobudur in Centraal Java. De Borobudur is het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld. Het ligt op ongeveer 40 kilometer van Yogyakarta. Het is opgebouwd uit negen verdiepingen en er zijn maar liefst 1500 reliëfs te zien waarin het leven van Boeddha wordt afgebeeld.

Het Prambanan tempelcomplex in Centraal Java is de grootste hindoetempel in Indonesië. Van de oorspronkelijk 224 tempels zijn er tot op heden slechts drie gerestaureerd.

Het Marine National Park Karimun Jawa wordt gevormd door een groep van 27 kleine koraaleilanden bedekt met mangrovebossen en strandbossen. Het park ligt 90 kilometer ten noordoosten van Jepara in Centraal Java. Slechts zeven van de eilanden zijn bewoond en het park is genoemd naar het grootste eiland Karimun Java. Je kunt hier allerlei gevarieerde riffen vinden. In de riffen zijn twaalf spectaculaire duiklocaties waarin je niet alleen het gevarieerde zeeleven in al zijn facetten kunt ontdekken, maar ook een aantal scheepswrakken.

Als je op zoekt bent naar rust en kalmte dan bieden deze eilanden daarvoor de perfecte gelegenheid aangezien ze nauwelijks zijn ontwikkeld voor toerisme. Naast duiken, zwemmen en snorkelen kun je in het gebied ook hiken, kamperen en door de bergen trekken.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Oliver Ruhm

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021