Excite

De Keukenhof gaat weer open! Breng een bezoek aan dit bloemenparadijs van 20 maart tot en met 18 mei

Over een paar dagen is het zo ver, dan gaat de Keukenhof weer open en kan je er tot en met 18 mei genieten van een gevarieerd programma aan kunst, cultuur en niet te vergeten de prachtige bloemen.

Themaweekenden

Behalve de jaarlijkse presentatie van bolgewassen van bedrijven uit de omgeving van Lisse, zullen er een aantal weekenden zijn die in het teken staan van een bepaald thema. Zo is er het weekend van de muziek op 29 en 30 maart, het weekend van erfgoed op 5 en 6 april en van 30 april tot en met 4 mei wordt er extra aandacht besteed aan het thema kunst met een tentoonstelling over bloemenschilderijen. Ook zullen er 50 kunstschilders in de Keukenhof aanwezig zijn om de verschillende bloemen vast te leggen op doek. Natuurlijk is er in mei ook de jaarlijkse bloemenparade die de Keukenhof aan zal doen, dit keer op 3 mei om 15:00 uur.

Hollandse glorie

Het overkoepelende thema van de Keukenhof dit jaar is Holland. Dit betekent dat de Hollandse tulp ook extra in het zonnetje zal worden gezet. De Keukenhof heeft al een speciale bezienswaardigheid aangekondigd, namelijk een mozaïek van het grachtenstelsel van Amsterdam bestaande uit tulpen en hyacinten. Daarnaast zal er een tentoonstelling zijn over het verhaal van de tulp in het Juliana Paviljoen en ook in de oude Historische Tuin wordt er aandacht besteed aan de geschiedenis en ontwikkeling van de tulp.

Jaarlijks 800.000 bezoekers

De Keukenhof trekt jaarlijks ongeveer 800.000 bezoekers vanuit de hele wereld. Het is gevestigd op een deel van het landgoed van Kasteel Keukenhof, dat stamt uit 1642. Sinds de laatste kasteelheer van het Landgoed Keukenhof, graaf J.C.E. van Lynden die in 2003 is overleden heeft de stichting Kasteel Keukenhof de opdracht gekregen om zorg te dragen voor de instandhouding en exploitatie van het landgoed, dat bestaat uit 230 hectare grond waarop 18 rijksmonumenten staan.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020